Van Geven, tot Impact

Hoe je met 50 cent per dag het verschil maakt? 

Ik wil ondersteunen:

Website-header
 • 1 op 7 meisjes heeft nog altijd geen toegang tot onderwijs. Een kinderrecht. 
 • Elke minuut trouwen 23 tienermeisjes. 
 • Elke dag worden 60.000 tienermeisjes zwanger. 

Laat dat stoppen. Strijd met ons mee.  

Voor alle meisjes die opkomen voor gelijke rechten en een betere toekomst. Voor zeggenschap over hun eigen lichaam. Voor een eigen stem.  

Realiseer samen met Plan International verandering voor de meisjes van vandaag én voor de volgende generatie. Tot elk meisje vrij is. 

Voor 15 euro per maand, 50 cent per dag, help jij al het verschil te maken voor meisjes.   

— Sanmya 17, Brazilië

"Het werk van Plan International heeft me geholpen om de middelbare school af te maken. Nu studeer ik journalistiek aan de universiteit. Ik wil alle meisjes laten zien dat het mogelijk is om nieuwe perspectieven te openen.

202205-BRA-02

Van Geven tot Impact

Wat we met je giften konden waarmaken in 2022?

5,9

miljoen

meer meisjes kregen toegang tot school

5,8

miljoen

meisjes kregen een betere reproductieve gezondheid

2,5

miljoen

meisjes werden actieve burgers

Van Geven tot Impact

Jouw maandelijkse gift steunt de vrijheid van meisjes.    

Alle giften van minimaal € 40 per jaar zijn voor 45% fiscaal aftrekbaar. 

 

En er zijn nog andere manieren waarop je meisjes kunt steunen 

Steek je graag de handen uit de mouwen voor een beter leven voor meisjes wereldwijd? Steun je onze acties graag met je bedrijf of met je school?  

Ontdek hoe je mee kan helpen

Bij Plan International is financiële transparantie onze pijler

Wij geloven in open boeken en open harten en zorgen ervoor dat elke donatie die we ontvangen met de meeste zorg en verantwoording wordt beheerd. Daarom kan je al onze rekeningen vrij consulteren. Deze worden grondig gecontroleerd door een bedrijfsauditor en de Federale Overheidsdienst Financiën.  

202206-VNM-04 (1)-3

FAQ

Project Sponsoring

Op welke manier kan ik financieel bijdragen tijdens de campagne?

We zijn zeer dankbaar voor alle soorten financiële bijdragen die we tijdens de campagne in ontvangst kunnen nemen. Elke cent telt. De meest efficiënte manier om meisjesrechten te ondersteunen, blijft echter via een maandelijkse bijdrage, in dit geval door “Project Sponsor” te worden.

Maandelijkse giften zijn belangrijk omdat ze een stabiele en voorspelbare bron van inkomsten vormen. Hierdoor kunnen we effectiever plannen en het budget beheren. Het vermindert ook de administratieve kosten die gepaard gaan met de verwerking van eenmalige donaties, waardoor er meer middelen naar het goede doel kunnen gaan.

 

Hoe worden mijn giften besteed?

Jouw giften worden besteed aan een reeks initiatieven en programma’s die de vrijheid van meisjes ondersteunen. Wij strijden onder andere voor:

 • Onderwijs: Toegang tot kwaliteitsonderwijs, beurzen en schoolmateriaal zodat meisjes de kans hebben om te leren en essentiële vaardigheden te ontwikkelen.
 • Gezondheidszorg: We bieden zorgdiensten, waaronder vaccinaties, onderwijs over reproductieve gezondheid, en toegang tot medische zorg om het welzijn van meisjes te waarborgen.
 • Vaardigheden ontwikkelen: We organiseren workshops, beroepsopleidingen en mentorschap programma’s. Zo helpen we meisjes om hun vaardigheden en zelfvertrouwen te versterken en economisch onafhankelijk te worden.
 • Belangenbehartiging en bewustwording: We ondersteunen campagnes en initiatieven om mensen bewust te maken van genderongelijkheid en om te pleiten voor beleidsveranderingen die de rechten van meisjes beschermen en bevorderen.
 • Ontwikkeling van de gemeenschap: We investeren in projecten die een veilige omgeving creëren, tienerhuwelijken bestrijden en gendergelijkheid binnen gemeenschappen bevorderen.
 • Onderzoek en monitoring: We voeren studies en evaluaties uit om de impact van de programma’s te meten en om te verzekeren dat de middelen op effectieve wijze worden toegewezen.

 

 

Hoe word ik op de hoogte gehouden van het gebruik en de impact van mijn giften?

Er zijn verschillende manieren waarop je geïnformeerd zal worden over de impact van jouw steun:

 

 • Newsletter: om de twee maanden ontvang je een digitale nieuwsbrief. Hierin kan je de resultaten en prestaties lezen van onze specifieke programma’s en projecten, mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze donateurs. Aan de hand van statistische gegevens, getuigenissen en succesverhalen krijg je een concreet en persoonlijk beeld van jouw impact.
 • Jaarverslag: elk jaar publiceren we rond maart een jaarverslag met een uitgebreid en transparant overzicht van de activiteiten, financiële prestaties en positieve veranderingen die we hebben teweeggebracht.

 

Heb ik recht op een fiscaal attest?

Je hebt recht op een fiscaal attest wanneer je als particulier of bedrijf minstens 40 euro doneert per jaar. Van het gedoneerde bedrag kan je tot 45% terugkrijgen via de belastingen. Als je bijvoorbeeld 15 euro per maand doneert, of 180 euro op jaarbasis, krijg je tot 81 euro terug in je belastingdossier. Na fiscale aftrek kost je gift in werkelijkheid slechts 99 euro.

Waar komen de campagnecijfers vandaan?

Schooluitval bij meisjes 
 • Wereldwijd gaan 117 miljoen meisjes tussen 6 en 19 jaar niet naar school 
 • Dat komt neer op 1 op de 7 meisjes 

Wij halen onze informatie van het Global Education Monitoring Report (GEM) en het Unesco Instituut voor Statistiek (UIS). We gebruiken hun database uit het aanbod bestaande bronnen over mondiale onderwijsgegevens omdat het alle beschikbare gegevensbronnen samenbrengt.  GEM en UIS hebben een statistisch model ontwikkeld dat informatie over niet-schoolgaande kinderen uit verschillende bronnen consolideert en volledige en coherente schattingen produceert. Hierdoor bekomen ze een betrouwbare en consistente schatting van het aantal kinderen dat wereldwijd niet naar school gaat.  

We hebben ook berekend dat er wereldwijd 826 miljoen schoolgaande meisjes zijn (gebaseerd op de VN-populatiedatabase) – vandaar één op de zeven meisjes. 

Tienerhuwelijken
 • Elk jaar worden 12 miljoen meisjes voor hun 18e uitgehuwelijkt. Dit is het equivalent van de hele Belgische bevolking
 • Dat zijn 23 meisjes per minuut en bijna 1 per 3 seconden

Onze gegevens komen uit verschillende gezaghebbende bronnen, voornamelijk van Unicef (namelijk één rapport en één database) en de Girls not Brides-website die regelmatig haar database updatet. Deze gegevens zijn gebaseerd op regelmatige grootschalige onderzoeken die maximaal elke vijf jaar worden uitgevoerd. Onder tienerhuwelijken wordt elk huwelijk verstaan dat plaatsvindt vóór de leeftijd van 18 jaar.