Plan Ouderschap

Word Plan Ouder

Waarom Plan Ouder worden?

Door Plan Ouder te worden, ondersteun je duurzame programma's die kinderen en hun gemeenschap de kans geven om te leren, te groeien en lief te hebben in een veilige en zorgzame omgeving. Wereldwijd worden meer dan 1,3 miljoen Plan Kinderen gesteund door Plan Ouders. 

 Door te sponsoren: 

  • Zorg je voor de toekomst van kinderen door gezondheidszorg en kwaliteitsonderwijs te financieren. 
  • Strijd je tegen misbruik en geweld. 
  • Werk je samen met kinderen aan projecten die hun levenskwaliteit en die van hun gemeenschap verbeteren. 
  • Zet je je in voor gelijke kansen en rechten voor alle kinderen en jongeren. 

 

Voor amper € 1 per dag* word je Plan Ouder en maak je meteen het verschil.  

*€ 30 per maand, ofwel € 16,5 per maand na fiscale aftrek. 

Een dag in het leven van een Plan kind 

Ga samen met Nomathemba op een virtuele reis. Nomathemba toont je graag hoe het Plan Ouderschap een verschil maakt in zijn.haar leven en dat van zijn.haar gemeenschap!  

— Sylvie, Plan Ouder van drie Plan Kinderen in Cambodja, Guatemala en Zambia

“Door Plan Ouder te worden, geef je een kind met een gezin, een thuis en een groeiende verankering in de gemeenschap, de kans op een betere leefomgeving en een duidelijkere toekomst. Wanneer kinderen opgroeien, is het aan hen om te kiezen wat ze willen doen, om bij te leren, hun omgeving te begrijpen, om er deel van uit te maken of zich eraan te onttrekken. Plan Ouder worden toont jouw betrokkenheid, de wil om je in te zetten voor mensen, gemeenschappen en hun omgeving in brede zin.” 

Het Plan Ouderschap stap voor stap

 

  1. Schrijf je in en kies de leeftijd, het continent en gender (meisje of jongen) van je Plan Kind. Of laat Plan International voor jou kiezen. 
  2. Maak kennis met je Plan Kind en zijn of haar gezin, en ontdek welke acties we ondernemen binnen de gemeenschap. Daarvoor maak je een account aan op het online platform voor Plan Ouders; MyPlan.
  3. Krijg het laatste nieuws over je Plan Kind en blijf op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief en ons jaarlijks activiteitenverslag. Daarin vind je twee recente foto's en informatie over de voortgang van de acties die we ondernemen binnen de gemeenschap. 
  4. Communiceer met je Plan Kind of ga op bezoek. Zo leer je niet alleen het kind beter kennen, maar ook zijn of haar cultuur, tradities en omgeving. Met je Plan Kind communiceren is niet verplicht, noch voor jou, noch voor het kind. Meer weten over hoe je kan communiceren met mijn Plan Kind. 
202304-KHM-37 (1) (2)

Ondersteuning in alle transparantie  

 

Wij geloven in open boeken en open harten en zorgen ervoor dat elke donatie die we ontvangen met de meeste zorg en verantwoording wordt beheerd. Daarom kan je al onze rekeningen vrij consulteren. Deze worden grondig gecontroleerd door een bedrijfsauditor en de Federale Overheidsdienst Financiën.  

202206-VNM-04 (1)-1

Hoe worden je donaties verdeeld?

Stocksy_comp_watermarked_2245256 2-2
depositphotos_211349156-stock-photo-blurred-background-image-pine-trees

80%

Plan internationale programma's

11%

Fondsenwerving en communicatie

9%

Algemene werkingskosten

FAQ

Gaan mijn bijdragen voor het Plan Ouderschap rechtstreeks naar mijn Plan Kind?

Je giften gaan niet rechtstreeks naar je Plan Kind. Ze worden geïnvesteerd in projecten in gesponsorde gemeenschappen, zodat alle Plan Kinderen van de streek, en hun volledige gemeenschap, ondersteuning krijgen. Zo wordt de impact van je steun verveelvoudigd. Een deel van je bijdrage gaat ook naar projecten van Plan International België, in onze partnerlanden en in België zelf. 

Heb ik recht op een fiscaal attest?

Wie giften doet voor minstens € 40 per jaar kan tot 45% van het bedrag fiscaal recupereren. Als Plan Ouder bedraagt je steun € 360 per jaar, waarvan je dus € 162 zult terugkrijgen.  

Kan ik communiceren met mijn Plan Kind?

Ja, dat kan. Stuur een gefrankeerd kaartje of gefrankeerde brief in een enveloppe naar:   

Plan International België vzw   

Ravensteingalerij 3 B 5   

1000 Brussel  

Geef je eigen referentienummer op en dat van je Plan Kind. Wij zorgen ervoor dat hij of zij je brief ontvangt.  

Met je Plan Kind communiceren is niet verplicht, noch voor jou, noch voor het kind. Veel kinderen vinden het fantastisch om een brief te krijgen van hun Plan Ouder, maar dat betekent niet dat ze ook een antwoord zullen sturen. De meesten zijn immers te jong of hebben niet de gewoonte om brieven te schrijven. Houd ook in het achterhoofd dat jouw brief of die van je Plan Kind 3 tot 6 maanden onderweg kan zijn met de post. Cadeaus versturen is niet mogelijk. 

Hoe lang duurt mijn engagement?

Hoe lang je je inzet, dat is aan jou. Veel Plan Ouders steunen ons meerdere jaren, zodat we in onze partnergemeenschappen engagementen kunnen aangaan op lange termijn. 

Je kunt je Plan Ouderschap eender wanneer beëindigen door een e-mail te sturen naar bno.sponsorship@planinternational.be of door te bellen naar het nummer 02 504 60 00. Wij zorgen er in dat geval voor dat je dossier wordt afgesloten en dat je Plan Kind zo snel mogelijk een nieuwe Plan Ouder krijgt.