Project Sponsoring

202105-VNM-132 (2)-1

Steun de vrijheid van meisjes

Geen toegang tot onderwijs, gendergerelateerd geweld, tienerhuwelijken en -zwangerschappen... Veel obstakels houden kinderen, vooral meisjes, tegen om zich op een vrije manier te ontplooien.  

Het doel van onze projecten is om kinderen, en meisjes in het bijzonder, te beschermen tegen discriminatie en onrecht. We stemmen onze programma’s af op hun specifieke situatie en omgeving en ontwikkelen onze projecten samen met de kinderen en hun gezinnen, hun gemeenschappen en de lokale verenigingen om een maximaal effect te bereiken. 

Voor € 10 per maand, of € 5,5 per maand na fiscale aftrek, stel je ons in staat ons werk verder te zetten. Doe met ons mee, tot elk meisje vrij is. 

— Hellen, Tanzania

Ik ben blij dat ik eindelijk voor het eerst in mijn leven naar school kan gaan. Nu heb ik de kans om mijn studies verder te zetten en leerkracht te worden” 

 

202304-TZA-12 (3)-1

Jouw steun heeft een impact

Wat we met de giften konden waarmaken in 2022 

6

miljoen

meisjes hebben een betere toegang tot onderwijs

11

landen

hebben kinderhuwelijken verboden dankzij de sensibiliseringsacties van Plan International

500

programma's

stellen meisjes overal ter wereld in staat zich te emanciperen

Ondersteuning in alle transparantie  

 

Wij geloven in open boeken en open harten en zorgen ervoor dat elke donatie die we ontvangen met de meeste zorg en verantwoording wordt beheerd. Daarom kan je al onze rekeningen vrij consulteren. Deze worden grondig gecontroleerd door een bedrijfsauditor en de Federale Overheidsdienst Financiën.  

Page_project

Hoe worden jullie giften verdeeld?

Stocksy_comp_watermarked_2245256 2-2
depositphotos_211349156-stock-photo-blurred-background-image-pine-trees

80%

Plan internationale programma's

11%

Fondsenwerving en communicatie

9%

Algemene werkingskosten

FAQ

Project Sponsoring

Hoe worden mijn giften besteed?

Jouw giften worden besteed aan een reeks initiatieven en programma’s die de vrijheid van meisjes ondersteunen. Wij strijden onder andere voor:

  • Onderwijs: Toegang tot kwaliteitsonderwijs, beurzen en schoolmateriaal zodat meisjes de kans hebben om te leren en essentiële vaardigheden te ontwikkelen.
  • Gezondheidszorg: We bieden zorgdiensten, waaronder vaccinaties, onderwijs over reproductieve gezondheid, en toegang tot medische zorg om het welzijn van meisjes te waarborgen.
  • Vaardigheden ontwikkelen: We organiseren workshops, beroepsopleidingen en mentorschap programma’s. Zo helpen we meisjes om hun vaardigheden en zelfvertrouwen te versterken en economisch onafhankelijk te worden.
  • Belangenbehartiging en bewustwording: We ondersteunen campagnes en initiatieven om mensen bewust te maken van genderongelijkheid en om te pleiten voor beleidsveranderingen die de rechten van meisjes beschermen en bevorderen.
  • Ontwikkeling van de gemeenschap: We investeren in projecten die een veilige omgeving creëren, tienerhuwelijken bestrijden en gendergelijkheid binnen gemeenschappen bevorderen.
  • Onderzoek en monitoring: We voeren studies en evaluaties uit om de impact van de programma’s te meten en om te verzekeren dat de middelen op effectieve wijze worden toegewezen.

 

 

Hoe word ik op de hoogte gehouden van het gebruik en de impact van mijn giften?

Er zijn verschillende manieren waarop je geïnformeerd zal worden over de impact van jouw steun:

 

  • Newsletter: om de twee maanden ontvang je een digitale nieuwsbrief. Hierin kan je de resultaten en prestaties lezen van onze specifieke programma’s en projecten, mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze donateurs. Aan de hand van statistische gegevens, getuigenissen en succesverhalen krijg je een concreet en persoonlijk beeld van jouw impact.
  • Jaarverslag: elk jaar publiceren we rond maart een jaarverslag met een uitgebreid en transparant overzicht van de activiteiten, financiële prestaties en positieve veranderingen die we hebben teweeggebracht.

 

Heb ik recht op een fiscaal attest?

Je hebt recht op een fiscaal attest wanneer je als particulier of bedrijf minstens 40 euro doneert per jaar. Van het gedoneerde bedrag kan je tot 45% terugkrijgen via de belastingen. Als je bijvoorbeeld 15 euro per maand doneert, of 180 euro op jaarbasis, krijg je tot 81 euro terug in je belastingdossier. Na fiscale aftrek kost je gift in werkelijkheid slechts 99 euro.