Veilig delen op het web

hero_image

Bij Plan International België hechten we grote waarde aan de veiligheid en privacy van personen. Dat geldt niet alleen voor de kinderen en meisjes, hun families en gemeenschappen die bij onze projecten betrokken zijn, maar ook voor onze werknemers, vrijwilligers, donateurs, sponsors en alle anderen die met ons in contact komen via onze berichtgeving en activiteiten offline en online.   

We willen ervoor zorgen dat je in alle veiligheid jouw droom voor meisjesrechten op ons Dream4Girls-platform kan genereren. Wil je die droom dan delen met je vrienden, familie en online netwerk? Super! We geven je graag enkele belangrijke richtlijnen en tips mee met betrekking tot het delen van persoonlijke informatie op sociale media. 

Bescherm Je Privacy 

Vermijd het delen van gevoelige persoonlijke informatie, zoals je adres, telefoonnummer, en financiële gegevens. 

Wees voorzichtig met het delen van details over je dagelijkse routine om onbedoelde openbaarmaking van locatie-informatie te voorkomen. 

Bewaak Je Digitale Identiteit 

Wees selectief bij het delen van persoonlijke foto's en beelden. Wees je bewust van het bestaan van identiteitsherkenningstechnologieën en het fenomeen van deep fakes, waarbij artificiële intelligentie gebruikt wordt om valse beelden, video’s en audio van personen te creëren die ongepast of schadelijk zijn.  

Denk goed na voor je iets deelt 

Als je op sociale media iets wilt delen, wees je er dan van bewust dat die content voor altijd online blijft, ook als je nadien het bericht verwijdert op je eigen profiel of pagina.  

Ben je minderjarig, overweeg dan om het bericht eerst te bespreken met een meerderjarige vertrouwenspersoon, zoals je ouders of ander familielid, vooraleer het te delen.  

Respecteer Anderen 

Denk goed na voordat je content deelt die anderen kan schaden of kwetsen. 

Respecteer de privacy van anderen en deel geen persoonlijke informatie van anderen zonder hun toestemming. 

Meld Ongepast Gedrag 

Als je getuige bent van ongepast gedrag, zoals cyberpesten of ongewenste berichten, of heb je een ongepast beeld opgemerkt dat wij nog niet onderschept hebben, neem contact met ons op. 

Leer Meer Over Ons Privacybeleid  

Neem de tijd om onze privacyverklaring door te nemen. 

Bij Plan International België streven we ernaar om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Door deze richtlijnen te volgen, draag je bij aan een positieve ervaring voor jezelf en anderen. 

Dank je wel voor je medewerking en veel plezier met het genereren van jouw droom voor meisjesrechten!

#Dream4Girls.