Campagnes Samen dromen voor een nieuwe wereld

Samen dromen voor een nieuwe wereld waar iedereen gelijk is

 

 

hero_image

#Dream4Girls op jouw school met jouw leerlingen!

Hoe zal de wereld van morgen er uitzien? Hoe zorgen we ervoor dat gendergelijkheid de norm zal zijn? En dat meisjesrechten hoog op de agenda komen?

2024 is een cruciaal verkiezingsjaar voor België. Plan International België wil de stem van jongeren (jongens én meisjes) versterken om hun bezorgdheden en aanbevelingen voor meer gelijkheid voor meisjes onder de aandacht te brengen van het grote publiek en van onze de politici, in het belang van ons allemaal.

Laat de stem van jouw leerlingen op een creatieve manier horen!

De school is de ideale plek om het recht op vrije meningsuiting en inspraak in alle veiligheid uit te oefenen. Interesse om met jouw leerlingen aan de slag te gaan? Gebruik onze AI-tool die de posters hierboven heeft gegenereerd en creëer samen met je leerlingen nieuwe dromen. 

Kom in actie om de stem van jongeren te  verspreiden. Help ons mee dromen te creëren voor meer gelijkheid voor meisjes. Verspreid ze op sociale media met #Dream4Girls en zet de maatschappij en de politiek in beweging. 

Wil je met de droom van jouw klas een plaatsje veroveren op onze Dream4Girls-expo in mei? Deel ze dan op jouw sociale media met vermelding van #Dream4Girls #PlanSchool.  

Je kunt ook een van onze Dream4Girls posters bestellen met de QR-code voor de Dream4Girls tool. Hang ze op in je school en geef zoveel mogelijk jongeren de kans om hun stem te laten horen en hun Dream4Girls te visualiseren!

Laat ons samen dromen creëren! We kijken uit naar de resultaten! 

202305-MLI-51 (1)

Een nieuw instrument 

We vroegen 12 jongeren uit Benin en België om de beste manier te bedenken om zoveel mogelijk aanbevelingen van jongeren te verzamelen. Het resultaat: #Dream4Girls. Dankzij deze toepassing kunnen jongeren hun dromen voor meer gelijkheid omzetten in een visuele voorstelling  die zij kunnen delen of downloaden om als poster af te drukken en te verspreiden.

Laat de stem van jouw leerlingen op een creatieve manier horen! 

Elk van deze afbeeldingen zal deel uitmaken van onze campagne om gendergelijkheid te promoten en meer bewustzijn te creëren bij de Belgische bevolking en de beleidsmakers.

Wil je met de droom van jouw klas een plaatsje veroveren op onze Dream4Girls-expo in mei? Deel ze dan op jouw sociale media met vermelding van #Dream4Girls #PlanSchool.  

Ontdek onze Dream4Girls AI-tool en genereer alvast jouw droom voor meisjesrechten. 

Wat zijn de toekomstdromen van meisjes?

Van het oprichten van een stichting tot een carrière in automatisering: Laura, Darlyn, Gladys, Melanny en Odalys uit Ecuador hebben grootse dromen voor hun toekomst. Bij Plan International geven we meisjes de kracht om hun dromen te verwezenlijken en banen we de weg voor een betere toekomst voor alle kinderen wereldwijd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten met scholen in België