Publicaties Meisjes empoweren in vluchtelingenkampen
Publicaties

Meisjes empoweren in vluchtelingenkampen

Een groep meisjes in training in een vluchtelingenkamp.
Hoe meisjes empoweren en gendergelijkheid bevorderen in vluchtelingenkampen?
 
Lees de resultaten uit het project "Empowering Girls for Equality: Building Assets of Adolescent Girls in Refugee Camps in Rwanda" - empowerment van meisjes voor gelijkheid: ienermeisjes in vluchtelingenkampen in Rwanda.
Een project dat Plan International Rwanda gedurende dertig maanden - van juni 2018 tot december 2020 - uitvoerde in twee Rwandese vluchtelingenkampen, Gihembe en Nyabiheke. Het kreeg daarvoor de steun van Plan International België en Plan International Hong Kong.
 
Het doel van het project was om de weerbaarheid en keuzevrijheid van meisjes te bevorderen op vlak van sociale, persoonlijke en materiële bezittingen. Jongens, mannen en alle leden van de gemeenschap werden actief betrokken om zo het risico op geweld, verwaarlozing, uitbuiting en misbruik waarmee adolescente meisjes geconfronteerd worden, te verminderen.
 
Dit rapport belicht de goede praktijken die Plan International implementeerde om jonge en adolescente meisjes te empoweren, gendergelijkheid te bevorderen en een veilige omgeving te creëren.