Doe mee aan één van onze evenementen

hero_image

Sportevenementen inspireren wereldwijd miljoenen mensen, terwijl Plan International meisjes wereldwijd ondersteunt om hun potentieel te bereiken. 

Gezonde geest in een gezond lichaam: wellbeing voor het personeel 

Steeds meer bedrijven stimuleren hun personeel om gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig aan sport te doen. Het hoeft ook niet te verbazen dat na Covid, Corporate wellbeing nog meer in de picture komt te staan als instrument om ook het groepsgevoel terug op te bouwen nu personeelsleden (veel) minder fysiek samen op de werkplek actief zijn.  

Ook voor Plan International is sport een zeer belangrijke component van veel van onze projecten. Sport is een zeer geschikt “instrument” om in de Plan International projectlanden stereotype rolpatronen te doorbreken die meisjes in een ondergeschikte rol duwen. Sportkampen en -ateliers laten toe om moeilijke thema’s, zoals o.a. kind huwelijken en tienerzwangerschappen bespreekbaar te maken. Ook ontwikkelen meisjes meer zelfvertrouwen door te sporten, zijn ze meer gemotiveerd om een leiderschapsrol op zich te nemen en doorbreken ze genderstereotypen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze sportprojecten in Senegal.   

Dit alles zorgt ervoor dat we op een zeer natuurlijke manier de link kunnen leggen tussen het sporten met je team en het ondersteunen van de Plan International sport projecten.   

Organiseer zelf een sportactiviteit en link dit aan een Plan International project  

Diverse bedrijven organiseren een jaarlijkse sportactiviteit, looptocht, strava challenge,… en zijn op zoek naar een extra stimulans. Dit kan door vb per afgelegde kilometer/gesporte uur, ... een bedrag te doneren aan een van de sportprojecten van Plan International.   

Contacteer ons voor bijkomende informatie over hoe we hier de handen kunnen voor in elkaar slaan en jullie kunnen helpen aan content over het project of het ter beschikking stellen van ons crowdfunding platform.

Case: Van de Velde  

Bij lingerieproducent Van de Velde organiseren ze in september heel wat sportieve loop-/ en fietsacties. Van de Velde koos heel bewust voor Plan International België omdat er een duidelijke match is qua visie en waarden. 

Urban Trails 

Plan International België is het goede doel van de Golazo Urban Trails, toegankelijke city-runs in enkele Belgische steden. Loop samen met uw team in steden als Antwerpen, Gent, Brussel en Mechelen langs en door nieuwe en historische gebouwen. 
 
We bieden diverse formules aan waardoor u al lopend Plan International België steunt. Dit gaat van gewone tickets aankopen tot een heus VIP-package met uw team.

maxresdefault_LQ_urban-trail-header

WK Wielrennen in Rwanda (2025): fiets mee in de jaarlijkse fietstocht in België 

Plan International zet in Rwanda in om meisjes toegang te geven tot kwaliteitsvol onderwijs, toegang tot de arbeidsmarkt en…toegang tot sport (de fiets als transportmiddel, ook STEM opleidingen gericht op fietshersteller, etc.). Dit alles in aanloop van het WK wielrennen die in 2025 voor het eerst in Afrika zullen plaatsvinden.  

In samenwerking met Belgian Cycling zullen in België jaarlijkse “Bike for Future”-fietstochten worden georganiseerd (40 tot 80 km). Ook uw onderneming kan hieraan deelnemen.  

WK Wielrennen in Rwanda (2025): fiets mee (MTB) in Rwanda zelf (beperkt tot 25 plaatsen per jaar) 

Plan International België heeft een bijzondere samenwerking aangegaan met Vélo Afrique om een mountainbike avontuur te organiseren naar het prachtige land van 'Les Milles Collines', Rwanda. Tijdens dit avontuur zult u niet alleen de muur van Kigali bedwingen, maar ook de fantastische meren en vulkanen van Rwanda verkennen op de mountainbike. Bovendien staat een bezoek aan het Akagera Park, met zijn 'big five', op de agenda, evenals een stop bij het school- en sportproject van Plan International. Samen met 25 andere bedrijfsleiders kunt u genieten van een onvergetelijke netwerkervaring en persoonlijke beleving.