Informeer je en kom in actie met je school!

202002-KHM-05_LQ_Header

Ben jij een leerkracht met pit? Maak je deel uit van een pedagogisch team dat thema's als gendergelijkheid en kinderrechten op de agenda wil zetten? 

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan rond thema’s als wereldburgerschap, gendergelijkheid en kinderrechten.  

Waarom werken aan gendergelijkheid en kinderrechten in de klas?  

Gelijkheid is een basisprincipe dat we niet meer in vraag stellen. Toch zien we in onze projecten in België en in de rest van de wereld dat dat nog heel vaak het geval is. Om echt gelijkheid te bereiken moet iedereen het belang ervan inzien én beseffen dat elk van ons een bijdrage kan leveren aan de realisatie ervan. Stereotypen en gendernormen hebben een grote invloed op ieders leven. Als we ons daarvan bewust zijn en we weten hoe we hier verandering in kunnen brengen, zullen meisjes, vrouwen, jongens en mannen in al hun diversiteit daarvan kunnen profiteren. Voor meer veiligheid, meer respect, meer empathie en uiteindelijk meer gelijkheid! 

Wil je actie ondernemen voor een eerlijkere en meer rechtvaardige wereld? Wil je je leerlingen helpen om de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden beter te begrijpen en aan te pakken? Wil je samen met hen werken aan de oplossingen van morgen?   

Bekijk de mogelijke (gratis) pistes die wij voorstellen en ontdek wat je in je lessen kunt gebruiken!

Plan International België is ook lid van School for Rights - Kinderrechtenscholen

Plan International maakt deel uit van het Partnerschap School for Rights- Kinderrechtenscholen, dat internationale solidariteit en kinderrechten in Belgische scholen wil promoten.  

Dit partnerschap bestaat uit vijf organisaties - Plan International België, VIA Don Bosco, KIYO, Djapo en UNICEF. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld en werken samen, elk vanuit hun eigen expertise, om scholen te begeleiden. Samen vormen zij een sterk team van coaches die ondersteuning en educatief materiaal aanbieden aan scholen in kleuter-, basis- en secundair onderwijs.

R

— Leerkracht in Oostende

"Ik vind de input en de expertise vanuit
Plan International België in dit trajectee
absolute meerwaarde!"

Heb je nog vragen?

Contacteer Mieke via school@planinternational.be

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en campagnes. Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor scholen!