Zet je school in beweging

202002-KHM-05_LQ_Header

Ben jij een leerkracht met pit? Maak je deel uit van het oudercomité of de leerlingenraad? Heb je zin om samen met de leerlingen op school een actie op touw te zetten ten voordele van meisjes en jongens wereldwijd? Dat kan! 

Plan International zet zich al vele jaren in voor kinderrechten en de rechten van meisjes en vrouwen. Over de hele wereld, ook in België, worden meisjes nog steeds gediscrimineerd enkel en alleen omdat ze meisjes zijn. 

Samen met jullie, leerkrachten en ouders, kunnen wij het verschil maken en meisjes gelijke kansen  geven! Kom in actie met ons! 

Wat bieden wij aan? 

pexels-olia-danilevich-5088181_LQ_School-material

Gratis lesmateriaal

Wil je thema's als gendergelijkheid en gelijke kansen voor meisjes aanpakken in je lessen? Hier vind je verschillende activiteiten op maat van kinderen en jongeren tussen 10 en 18 jaar. 

Via deze activiteiten zullen je leerlingen:  

  • zich bewust worden van hun rechten en die van alle kinderen wereldwijd 
  • de verschillen en overeenkomsten begrijpen tussen het leven van meisjes en jongens zowel op nationaal als op internationaal niveau 
  • acties kunnen opzetten die aansluiten bij hun eigen leefwereld en op de manier die zij wensen 

Ik ontdek het materiaal

pexels-andrea-piacquadio-3762800_books

Plan Academy Digital, een online opleiding voor leerkrachten

Plan International biedt ondersteuning aan leerkrachten die hun kennis over en gendergelijkheid willen vergroten. Plan Academy Digital is een interactieve e-learning tool speciaal ontwikkeld voor leerkrachten.   

  
Je kunt de opleiding op je eigen tempo doorlopen en de onderwerpen selecteren die je het meest interesseren. Dankzij de leergemeenschap kun je ook goede praktijken uitwisselen met andere deelnemers. En op het platform vind je kant-en-klaar lesmateriaal voor in de klas! 

Meer weten

202308-GTM-69_LQ_Crowdfunding

Organiseer een actie met je school

Trommel de school bij elkaar en zamel geld in met een originele actie actie of een evenement waar nog lang over gepraat zal worden: een (online) quiz, een toffe show, een pannenkoekenslag, koekjesverkoop of een gezellige kerstmarkt. Laat je creativiteit en die van je leerlingen de vrije loop. 

 

 Zet deze actie op Superplan, het crowdfunding platform van Plan International om online giften mogelijk te maken.  

Lanceer je actie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten met scholen in België

Plan International is ook lid van School for Rights 

Plan International maakt deel uit van het Partnerschap School for Rights- Kinderrechtenscholen, dat internationale solidariteit en kinderrechten in Belgische scholen wil promoten.  

Dit partnerschap bestaat uit zes organisaties - Plan International België, RCN Justice & Democratie, VIA Don Bosco, KIYO, Djapo en UNICEF. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld en werken samen, elk vanuit hun eigen expertise, om scholen te begeleiden. Samen vormen zij een sterk team van coaches die ondersteuning en educatief materiaal aanbieden aan scholen in kleuter-, basis- en secundair onderwijs. 

— Leerkracht in Oostende

"Ik vind de input en de expertise vanuit Plan International België in dit traject  een absolute meerwaarde!"