Dromen die impact hebben

Her_School

Overal ter wereld hebben meisjes en jonge vrouwen dromen. Maar velen van hen dromen eenvoudigweg dat hun veiligheid, autonomie over hun lichaam, hun toegang tot onderwijs, hun talenten en hun recht om over hun eigen leven te beslissen, worden gerespecteerd. Laten we samen de obstakels wegnemen zodat ze zich vrij kunnen ontplooien 

Kom in actie en genereer jouw droom voor meisjesrechten met onze AI-tool. Deel die droom om het bewustzijn te vergroten en ervoor te zorgen dat alle meisjes hun dromen kunnen waarmaken 

Tot elk meisje vrij is.  

Wat zijn de toekomstdromen van meisjes?

Van het oprichten van een stichting tot een carrière in automatisering: Laura, Darlyn, Gladys, Melanny en Odalys uit Ecuador hebben grootse dromen voor hun toekomst. Bij Plan International geven we meisjes de kracht om hun dromen te verwezenlijken en banen we de weg voor een betere toekomst voor alle kinderen wereldwijd. 

Scholen, steek je hand op om mee te doen!

Ben jij leerkracht in het lager of middelbaar onderwijs? Aarzel niet om onze AI-tool met jouw  leerlingen te gebruiken om hen te helpen hun dromen voor meisjesrechten te genereren. En maak van de gelegenheid gebruik om het onderwerp gendergelijkheid met hen te bespreken. 

Ontdek de acties voor scholen.

Genereer jouw droom voor meisjesrechten  

Veel meisjes kunnen er enkel maar van dromen om te genieten van hun fundamentele rechten op ontwikkeling. Laten we samen actie nemen om daar verandering in te brengen!

Verspreid onze boodschap

We stellen je graag materiaal ter beschikking waarmee je onze campagne kunt ondersteunen, zoals posters, folders en sjablonen voor posts op sociale media. 

Bedankt dat je ons helpt onze boodschap te verspreiden en de rechten van meisjes over de hele wereld te steunen!

Ontdek ons campagnemateriaal

FAQ

Hoe werkt de #Dream4Girls-tool? 

De #Dream4Girls-tool werkt op basis van generatieve AI-technologie.  Wanneer je een droom ingeeft op dreams.planinternational.be, dan zal die technologie jouw droom lezen en in een beeld vatten. 

We gebruiken hiervoor bestaande, beschikbare technologie, al hebben we het systeem wel verfijnd zodat de beelden die het genereert, stroken met de waarden en normen van Plan International België. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen racistische, seksistische of andere discriminerende of aanstootgevende beelden gegenereerd worden.

Hoe kan mijn droom voor meisjesrechten een impact hebben?

Deze campagne is in eerste instantie een bewustmakingscampagne. Met onze website, de digitale advertenties, de flyers en posters willen we iedereen aan het denken zetten over de dromen van meisjes en jonge vrouwen, maar zeker ook over de drempels die zij ervaren.  

Maar jij speelt zelf ook een actieve rol. Door het beeld van jouw droom te delen via sociale media zet je ook anderen aan het denken. En hoe meer mensen zich bewust zijn van de obstakels die meisjes en jonge vrouwen moeten overwinnen – hier in België, maar zeker ook elders in de wereld – hoe sneller beslissingsnemers de mouwen zullen opstropen om effectief iets te veranderen. 

Maar Plan International België wacht niet tot anderen in actie schieten. Ook wij stropen onze mouwen op en maken wel degelijk een verschil in België en onze partnerlanden. Je leest er meer over op onze projecten. 

Wat zijn wij van plan met jouw gegenereerde dromen?

Laten we vooreerst de vraag omdraaien: wat ben jij van plan met het beeld dat je hebt gegenereerd? Mogen we zelf iets voorstellen? Deel het via sociale media met al je vrienden en familieleden, met al je volgers, en laat ook hén nadenken over de dromen van meisjes en jonge vrouwen. Samen kunnen we een verschil maken.  

Wat wij van plan zijn? Niet veel. Dat jij hebt nagedacht over meisjes en hun dromen, over de drempels en obstakels, is op zich al belangrijk voor ons.  

Plan International België kan wel je beeld gebruiken op onze eigen website of sociale media. Maar wees gerust: we gebruiken dan alleen de tekst die je ingaf en het beeld dat het systeem op basis daarvan genereerde. We zullen nooit je naam of andere persoonsgegevens gebruiken. 

Hoe onze projecten steunen?

Je kan op verschillende manieren je steentje bijdragen aan het verdedigen en promoten van meisjesrechten en gendergelijkheid in België en elders in de wereld.  

  1. Doe een gift  

We zijn zeer dankbaar voor alle soorten financiële bijdragen die we tijdens de campagne in ontvangst kunnen nemen. Elke cent telt. De meest efficiënte manier om meisjesrechten te ondersteunen, blijft echter via een maandelijkse bijdrage. 

Maandelijkse giften zijn belangrijk omdat ze een stabiele en voorspelbare bron van inkomsten vormen. Hierdoor kunnen we effectiever plannen en het budget beheren. Het vermindert ook de administratieve kosten die gepaard gaan met de verwerking van eenmalige donaties, waardoor er meer middelen naar het goede doel kunnen gaan.  

Meer weten? Bezoek: Een gift doen voor een goed doel: hoe maak je je keuze?

  1. Zet je in op een andere manier  

Er zijn nog andere manieren om je in te zetten voor meisjesrechten en gendergelijkheid. Bijvoorbeeld door als vrijwilliger events van Plan International België in goede banen te leiden, ons advies geven als jongere in de YAP (youth advisory panel), een inzamelactie te organiseren in jouw buurt of met je bedrijf of school een actie te steunen. Ontdek 5 manieren om mee te doen. 

Wat is de missie van Plan International België?

Sinds 1983 streeft Plan International België naar een betere wereld voor alle kinderen, met een bijzondere focus op meisjesrechten. Dat begint bij het garanderen van gelijke kansen, zodat elk meisje vrij kan zijn.   

We voeren onze strijd in meer dan 80 landen, waaronder ook België, tot de maatschappij verandert en echt gelijkwaardig wordt. Tot elk meisje zich veilig voelt. Tot ze de wereld kan tonen wie ze is en wat ze wil. Tot ze haar plannen kan waarmaken.   

Tot elk meisje vrij is.