Ga aan de slag met onze online opleiding

Volontaire_de_bureau-1

Plan Academy Digital, online opleiding voor leerkrachten

Plan International wil leerkrachten ondersteunen om met hun leerlingen aan de slag te gaan rond kinderrechten en genderkwesties. De Plan Academy Digital (PAD) gender is een interactief e-learning traject, inclusief kant-en-klare lesfiches om in de klas te gebruiken. Als leerkracht kan je deze cursus op eigen tempo doorlopen. Op basis van je eigen interesse kan je zelf thema’s selecteren. En via de community of practice kan je goede praktijken uitwisselen met andere leerkrachten. Plan International zal jaarlijks ook twee momenten aanbieden waarop we thematische verdieping aanbieden aan leerkrachten die deze opleiding volgen.

Ga jij de uitdaging aan om je in te zetten voor meer gendergelijkheid?

Wij dagen alle scholen en schoolteams uit om genderongelijkheid binnen hun school (en daarbuiten) aan te pakken. Hoe willen we dat doen?

  • Via onze online opleidingsmodules bestaande uit 6 missies ontwikkelen we de kennis en vaardigheden van leerkrachten op het gebied van gender.

  • We bieden kant-en-klare instrumenten aan om met leerlingen aan de slag te gaan rond deze thema’s.

  • We reiken sleutels aan om de in hun school aanwezige ongelijkheden te identificeren en acties voor meer gendergelijkheid op te zetten. #GelijkheidChallengeAccepted

The rights of girls in Tanzania (1)
plan-international_gender-equality_challenge-accepted_nl_0

Wil jij in actie komen voor meer gendergelijkheid?

Voor meer informatie over de concrete inhoud en de aanpak van de verschillende modules schrijf je in via onderstaande link.

Bijkomende informatie nodig? Neem contact op met mieke.verwaest@planinternational.be

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten met scholen in België