Nieuws Een veilige stad voor iedereen
Nieuws

Een veilige stad voor iedereen

We zijn allemaal getuige geweest hoe fysieke, seksuele en online pesterijen bespreekbaar werden. Een wereldwijde golf door meisjes en vrouwen aangedreven. Ook in Vietnam gaan stemmen op om de strijd aan te gaan. 40% van de meisjes tussen 13 en 18 jaar in Hanoi zegt zich niet veilig te voelen in het openbaar vervoer. 

vietnam_article_1

Veel meisjes krijgen te maken met seksuele intimidatie op straat. In 2014 besloot Plan International na een groot onderzoek in Vietnam om samen met de meisjes een project te ontwikkelen tegen intimidatie en voor veiligere steden. Met dit project willen we de veiligheid op openbare plaatsen, op straat en in scholen waarborgen en concrete en directe oplossingen aanbieden. Dit proefproject is door de indrukwekkende resultaten en de op gendergerichte aanpak al door verschillende andere steden in Vietnam overgenomen. 

Het project wil de bescherming van meisjes verzekeren zowel met kortetermijnoplossingen als met structurele veranderingen op de lange termijn. Daarom doen de meisjes ook lobbywerk. 

vietnam_safer_cities

© Plan International

Het project heeft een positieve impact gehad op 11.000 meisjes en heeft meer dan 100.000 mensen, waaronder buschauffeurs, bewuster gemaakt van intimidatie in het openbaar. Ons project maakt nu deel uit van een nationaal anti-intimidatieprogramma. Deze indrukwekkende cijfers weerspiegelen het onvermoeibare werk van jonge meisjes die STOP zeggen tegen de intimidatie die hen verhindert vrij te zijn!  

Een project mogelijk gemaakt met de steun van de Europese Unie en Institute for Social Development Studies in Vietnam.