Nieuws Welke hulp is beschikbaar na de aardbevingen in Syrië en Turkije?
Nieuws

Welke hulp is beschikbaar na de aardbevingen in Syrië en Turkije?

hero_image

Twee verwoestende aardbevingen troffen op maandag 6 februari 2023 het noordwesten van Syrië en het zuidoosten van Turkije, waarbij duizenden mensen om het leven kwamen en ernstig gewond raakten. Het van de kaart geveegde gebied, met verwoeste huizen en vitale diensten, heeft nog steeds te maken met naschokken  en een winterse sneeuwstorm die de reddingsoperaties bemoeilijken en de kritieke situatie van de getroffen mensen verergeren. 

Plan International brengt de noodzakelijke behoeften in kaart van de zwaarst getroffen gemeenschappen in het noordwesten van Syrië. Samen met lokale partners streven we ernaar om de meest dringende levensbehoeften te vervullen, waaronder voedsel en water, onderdak en dekens om warm te blijven, terwijl we ook de specifieke behoeften van vrouwen en meisjes aanpakken, waaronder bijvoorbeeld menstruatiekits.  

Wij werken ook samen met deze partners om essentiële behoeften op middellange termijn voor kinderen aan te pakken, zoals het opzetten van veilige ruimtes voor psychosociale ondersteuning alsook het kunnen vervolgen van kwaliteitsvol onderwijs.

boy-in-aleppo

© Plan International