Publicaties Verkiezingsmemorandum
Publicaties

Verkiezings-memorandum

202307-SWZ-30 (1)

2024 is een druk verkiezingsjaar, met Europese, federale en regionale verkiezingen in juni, en provinciale en lokale verkiezingen na de zomer. Voor Plan International België is het uitermate belangrijk om de politici die morgen mee het beleid zullen bepalen vandaag al op te roepen mee te strijden voor gendergelijkheid en meisjesrechten. 

Verdeeld over vijf thema’s – haar stem, haar lichaam, haar school, haar bondgenoten, en humanitaire en klimaatcrises – roepen we op tot actie op vlak meisjesrechten internationaal én in België. We schreven het memorandum samen met jongeren, meisjes én jongens, uit België én Benin, maar ook na overleg met 12 jonge vluchtelingen. Op die manier is dit memorandum niet zomaar het zoveelste pamflet, maar een gedragen en onderbouwd document. 

We richten onze vraag rechtstreeks aan de politici en vragen hen om, eenmaal ze verkozen zijn, de juiste beslissingen te nemen en zo er mee voor te zorgen dat elk meisje vrij is. Maar ons memorandum is er ook voor jou, de kiezer. Houd je de ideeën en voorstellen uit dit memorandum in gedachten wanneer je in het stemhokje staat?