Nieuws Onze 5 festival essentials
Nieuws

Onze 5 festival essentials

microsoftteams-image_2
Wat is absoluut onmisbaar om veilig te genieten op festivals? We sprokkelden onze tips. Zo maak je van de zomerfestivals een topeditie! 
  1. Jouw volle goesting 

Festivals zijn dé plek om plezier te maken. Wil je er zeker van zijn dat dat voor iedereen leuk blijft? Om af te toetsen of iemand ergens volledig mee instemt, kan je checken of die toestemming enthousiast, specifiek, omkeerbaar, vrij gegeven en geïnformeerd is. Pas dan is er echt sprake van consent.

  1. Jouw zorg voor anderen 

Seksuele intimidatie is helaas de realiteit op vele openbare plaatsen en dus ook op festivals. Zie je iets gebeuren dat niet pluis is rondom jou? Toon dat het je wat kan schelen! We ontwikkelden de “4A methode" voor omstaanders: Anderen betrekken, Aanspreken op gedrag, Afleiden en Afwachten. Zo weet je wat te doen als je getuige bent van ongewenst gedrag. 

  1. Jouw meest fancy outfit 

Zomer (als het weer meezit) en feest: de ideale gelegenheid om je van je meest excentrieke kant te laten zien. Opvallende make-up, glitters en speciale outfits: draag vooral waar jij je blij bij voelt! 

Festivals zijn een manier om ons uit te drukken en vrij te zijn. Soms krijgen we commentaar of worden we lastig gevallen omwille van onze outfit maar we zouden onszelf niet moeten censureren.

Camilla, bezoeker op Les Ardentes

  1. Water 

Al dat dansen, super, maar nadien heb je wel nood aan even bijtanken. Vul jouw Dopper – matching met die outfit – aan een waterpunt en wees de uitdroging voor. 

  1. Zonnecrème 

Baz Luhrmann zei het al: “Wear sunscreen. If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it.” Haal die factor 50 dus maar boven! 

Canva Design DAFu_rhJEAw