Nieuws Samen sterk voor meisjesrechten!
Nieuws

Samen sterk voor meisjesrechten!

Header_blog (1)

Je inzetten voor een organisatie betekent eerst en vooral een doel steunen dat je nauw aan het hart ligt. Plan International verdedigt de rechten van meisjes, van hun geboorte tot ze volwassen zijn. Een meisje heeft immers het recht om in alle veiligheid geboren te worden, het recht op toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg, kwaliteitsonderwijs en gelijke kansen, en het recht om zich vrij te kunnen ontplooien.  

Om al die redenen lanceren wij projecten, zowel in België als in het buitenland. Wanneer je je inzet voor Plan International, voeg je de daad bij het woord en kom je, naargelang jouw mogelijkheden, in actie om een gelijkwaardiger wereld te creëren voor iedereen. 

In dit artikel laten we je de verschillende manieren zien waarop jij deel kunt uitmaken van de community van Plan International. Of je nu een student of een ouder bent, een gepensioneerde of een bedrijfsleider: er is altijd een manier om je solidariteit te betuigen.  

Blog_Photo_1

© Plan International 2023

Een geëngageerde generatie: de jongerenraad 

Volg je het nieuws over meisjesrechten, gendergelijkheid en internationale solidariteit op de voet? Scrol je door posts hierover op sociale media en heb je zin om je stem te laten horen? Word dan lid van de YAP (Youth Advisory Panel), de jongerenraad van Plan International België!  

Binnen de YAP bedenk je creatieve manieren om je stem te laten horen en je ideeën te verkondigen, om zo een rechtvaardiger wereld op te bouwen. De jongeren van de YAP werken ook mee aan onze campagnes, beïnvloeden politieke beslissingen of werpen een originele blik op onze acties.  

Klinkt dat je als muziek in de oren? Neem dan contact met ons op. Meer info vind je hier.  

De kunst van het geven: actief zijn als vrijwilliger  

Je burgerzin ontwikkelen, bijleren over meisjesrechten in de hele wereld, nieuwe kennis opdoen en die doorgeven aan mensen zoals jij ... Spreekt je dat aan? Dan word je misschien wel een van onze nieuwe vrijwilligers 

Heel het jaar door organiseren we tal van evenementen, zowel op lokaal, regionaal als nationaal niveau. Ben je een echte sportliefhebber? Dan is een deelname aan de Urban Trail of aan de Belgian Coast Walk echt iets voor jou. Is muziek meer je ding, dan vind je het waarschijnlijk fijn om anderen te sensibiliseren tijdens de zomerfestivals. Onze vrijwilligers nemen ook het initiatief om hun eigen regionale evenementen te organiseren, ze zorgen voor administratieve ondersteuning in onze kantoren en geven jongeren opleidingen over de problematieken rond meisjesrechten in de wereld.  

Onze vrijwilligers engageren zich naargelang hun eigen tijd en talenten. Kom meer te weten 

Picture_blog_2

© Plan International 2023

Een engagement op lange termijn: word donateur 

Wil je graag een kind begeleiden vanaf de geboorte tot hij of zij volwassen is? Wil je zijn of haar evolutie van dichtbij opvolgen en meer weten over onze programma's? Maakt engagement deel uit van je DNA? Doe dan een regelmatige gift, voor onze programma's of om een kind te ondersteunen. We houden je op de hoogte van onze belangrijkste vorderingen, van nieuwe projecten en van elke belangrijke stap in het leven van het kind van wie je Plan Ouder bent.  

Als je wel zin hebt om je op lange termijn in te zetten maar je budget dat niet toelaat, doe dan een eenmalige gift aan onze organisatie. Zo plant je de zaadjes voor een rechtvaardiger toekomst voor meisjes en hun gemeenschappen. 

Ben je een zorgzaam iemand? Denk je niet alleen aan je eigen toekomst, maar ook aan die van anderen en wil je graag op die manier herinnerd worden? Wil je dat je steun duurzaam blijft voortbestaan, ook voor toekomstige generaties? Neem Plan International België dan op in je testament. Neem contact met ons op, wij zullen je hierin begeleiden. 

Photo_1-3

© plan International 2023

Verantwoord ondernemen: jouw CSR-engagement 

Ben je bedrijfsleider? Is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor jou geen lege doos maar een belangrijk engagement? Zijn je klanten en werknemers gevoelig voor gelijke kansen, gendergelijkheid en de duurzame impact waar het engagement van je onderneming voor staat? Als het antwoord op die vragen positief is, dan heb je verschillende mogelijkheden: onze projecten ondersteunen, een teambuilding organiseren waarin gendergelijkheid centraal staat of een partnerschap op maat uitwerken.  

Heel wat bedrijven zetten zich nu al in: Delaware, Euroclear, Belgian Cycling, Canon, Care, Golazo, Connections, Royal Belgian Football Association, Vande Velde, FINN, Spoq, KarmKarma en vele anderen. Neem contact met ons op zodat we ons samen kunnen inzetten voor een rechtvaardiger bedrijfsleven.   

Blog_3

© Plan International 2023

De impact van onderwijs: aandacht voor gelijkheid op school 

Ben je een geëngageerde leerkracht met interesse in gendergelijkheid en gelijke kansen en wil je je leerlingen sensibiliseren? Wil je school zich duurzaam inzetten voor meisjesrechten in België en in het buitenland? Plan International België heeft een gratis digitaal platform ontwikkeld met enkele essentiële tools voor lessen over meisjesrechten, om zo bewustmaking te creëren. Er zijn ook gebruiksklare pedagogische fiches beschikbaar om deze onderwerpen in de klas aan te snijden. Naast werken met die materialen kan je school ook solidariteitsacties op touw zetten om zich nog meer te engageren. Ga voor meer informatie naar onze scholen-pagina. 

Blog_1

© Plan International 2023

Je ziet het: er zijn meerdere manieren om je solidariteit te tonen en je in te zetten voor meisjesrechten over de hele wereld. Neem de tijd om de optie te zoeken die het beste bij je past en neem gerust contact met ons op om jouw concrete steentje bij te dragen. Elke minuut dat je je inzet, elke gift en elke actie zijn van tel in de reis op weg naar een gelijkwaardiger wereld. Laten we dus samen actie ondernemen, tot elk meisje vrij is.  

In dit artikel stellen we je verschillende manieren voor om je in te zetten voor onze organisatie:  

  • Lid worden van de jongerenraad 
  • Vrijwilliger worden 
  • Donateur of Plan Ouder worden  
  • De CSR-strategie van je onderneming uitbouwen 
  • Ons pedagogisch materiaal gebruiken in de klas en op school