Nieuws Jouw favoriete artikels van 2023
Nieuws

Jouw favoriete artikels van 2023

202310-KHM-10-scr

Voordat we het allerlaatste hoofdstuk van het jaar 2023 afsluiten, blikken we graag terug op de onderwerpen die het voorbije jaar het meest jouw aandacht hebben getrokken. Klaar om terug in de tijd te reizen? Hier gaan we!  

3. “Oekraïne, we zullen geen enkele kaars uitblazen”   

 Op de derde plaats was het jullie solidariteit die de doorslag gaf. Jullie wouden graag meer te weten komen over ons werk met Oekraïense vluchtelingen en vooral met kinderen. In het artikel konden jullie lezen over Pavel, een kind met autisme, en zijn moeder. Samen moesten ze de bommen en het gevaar in Oekraïne ontvluchten. Het artikel geeft ook onze ondersteuning in de praktijk weer in cijfers en gaat in op hoe we samen het verschil maken voor de ontheemde Oekraïners. (Her)lees het artikel hier. 

202212-POL-10-scr

2. “Lotte Kopecky komt op voor de rechten van meisjes” 

Goed nieuws voor sportliefhebbers en voor fans van wielrennen in het bijzonder: dit jaar werd Lotte Kopecky onze nieuwe ambassadrice. Lotte is een bekende, getalenteerde en inspirerende wielrenster die zich inzet voor de rechten van meisjes over de hele wereld. (Her)ontdek hier hoe Lotte zich engageert voor meisjes. 

Lotte Kopecky Ambassador Plan 1 (1)

1. “Adiana doorbreekt de stilte rond kindhuwelijken”

Adiana is een voorvechter van meisjesrechten en strijdt tegen kindhuwelijken. Geen wonder dat zo'n inspirerende figuur dit jaar een indruk heeft achtergelaten op onze lezers! Adiana zag hoe meer en meer van haar vrienden de school verlieten om uitgehuwelijkt te worden. Nu trekt Adiana aan de alarmbel om de stilte te doorbreken. Lees meer over Adiana en haar strijd tegen kindhuwelijken in dit blogbericht. 

202206-IDN-22-scr

In de artikels staan solidariteit, betrokkenheid en goedheid centraal, net als in onze gemeenschap! Nogmaals bedankt om deel uit te maken van de Plan International community, waar iedereen zich dag na dag inzet op zijn of haar eigen manier, tot elk meisje vrij is!