Verhalen Helen B, ambassadrice: tekenen voor de rechten van meisjes
Story

Helen B, ambassadrice: tekenen voor de rechten van meisjes

 

thumbnail

Helen Blanchaert, ambassadrice van Plan International België, streeft mee voor de rechten van meisjes.

Ik ben de beste versie van mezelf als ik me vrij voel en dat is wat ik wil voor mijn dochter Stella en voor elk meisje ter wereld; de vrijheid om haar eigen keuzes te maken. De samenwerking met Plan International Belgium lag dan ook voor de hand.

zegt Helen Blanchaert.

Onder het label helen b brengt ze een geïllustreerde koffietas uit waarbij een deel van de opbrengst gaat naar de ngo. Zo kan jij, tijdens het drinken van een tasje koffie of thee, jouw steun betuigen aan alle meisjes ter wereld.

Helen Blanchaert is illustratrice en oprichtster van helen b. Met haar geïllustreerde producten wil ze een vleugje vrolijkheid toevoegen aan ieders leven. De slogan van helen b is daarom niet voor niks our happiness is handmade. 

Helen houdt van reizen, op ontdekking gaan én is verzot op koffie. Daarom zei ze ook meteen ja toen Plan International België haar vorig jaar vroeg om een koffiebeker te ontwerpen naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart. 

Helen is trouwens ook mama van een 14-jarige dochter Stella. Ze vindt het belangrijk als vrouw en als moeder dat alle meisjes gelijke rechten hebben. Daarom is ze ambassadrice van Plan International België en werkt ze al voor het 2de jaar op rij samen met de ons.  

De beker die ze dit jaar ontwerp naar aanleiding van Internationale Vrouwendag heet long arm buddies. Je ziet twee vrouwen van een andere origine die elkaar innig omarmen en ook zeggen tegen elkaar: ik ben er voor jou.  

Zelf is Helen altijd iemand geweest die ervan houdt om haar zin te doen. Ze is de beste versie van zichzelf als je haar in haar vrijheid laat. Net daarom steunt ze Plan International, zodat alle meisjes waar ook ter wereld alle kansen krijgen, zodat ze kunnen doen wat ze graag doen. In alle vrijheid. 

Van een kind dat knutselt tot een beroemde
illustrator die opkomt voor de rechten van meisjes

 
DSC00679

Zin om een kopje koffie te drinken en ook de rechten van meisjes te ondersteunen? Koop de long arm buddies-beker!

Beschikbaar in de helen b store in Gent of online op www.helenb.be. Per verkochte Plan-beker gaat 3€ integraal naar Plan International België en dit voor alle aankopen tot eind 2023. 

Wedstrijd van 16/03 tot 13/04; neem deel aan onze #girl2woman campagne en maak kans op een helen b cup. Alle details hier.

DSC00643